Moeder van een 3-jarige:
“Mijn dochter is altijd heel enthousiast om naar de catechese te gaan en ook als ze weer terug thuis is. De werkjes vindt ze superleuk en ze kan zich nu ook veel beter concentreren als ze in de kerk is. Ik ben zelf ook super tevreden over jullie aanpak en vind het fantastisch dat jullie er zo veel energie en tijd in willen stoppen.”


Moeder van een 4-jarige
:
“Mijn zoon gaat altijd graag mee. Hij vraagt regelmatig om thuis ook de catechese-liedjes te zingen. Hij herkent de liturgische kleuren in de kerk en weet Jezus te benoemen als de Goede Herder en de Koning. Hij neemt de vaardigheden ook mee naar huis; hij wil nu thuis ook regelmatig kleedjes vouwen bijvoorbeeld.”

Ouders van een 5- en een 7-jarige:
“Onze kinderen volgen de catechese al voor het derde jaar. Ze zijn meer betrokken bij de Mis sinds het begin van de catechese. Onze zoon vond het kleine altaar met alle bijbehorende voorwerpen interessant en speelt vaak ook thuis de Mis na. Hij tekent heel nauwkeurig na wat hij in het atrium ziet. Onze dochter merkt graag op dat de kleuren in de kerk elke week dezelfde zijn als die in het atrium.” 

Moeder van een 5-jarige:
“Mijn zoon zei op zondag in de kerk: ‘Kijk, daar is het tabernakel. En Jezus is er ook, vandaag. En weet je hoe ik dat zie? Omdat de Godslamp brandt.’ Het is echt fijn om te zien dat de kinderen met hun leeftijdgenoten kennismaken met Jezus en de kerk, en dit actief kunnen toepassen in hun dagelijks leven.”


Reacties

Reacties van ouders — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *