In 1954 begonnen Sofia Cavalletti en Gianna Gobbi in Rome catechese te geven. Werkenderwijs ontwikkelden ze een methode door sterk te letten op hetgeen de kinderen  aansprak. Bij ieder onderwerp dat ze wilden overdragen hebben ze allerlei verschillende manieren uitgeprobeerd en gekeken waar de kinderen het beste op reageerden.

In de jaren zeventig verspreidde deze catechese zich ook naar de Verenigde Staten. In overleg met Rome werd de catechese hier steeds professioneler aangepakt en verspreid over tientallen andere landen. De catechese wordt vooral in de Katholieke Kerk gegeven, maar daarnaast ook in de Episcopaalse, Lutherse en andere christelijke denominaties.

Nederland

In 2009 is de catechese vanuit de VS in Nederland geïntroduceerd. Begonnen bij de Kathedraal in Utrecht, startte men vanaf 2011 bij de St. Josephkerk van de St. Petrus en Paulusparochie in Leiden. Vanaf begin 2013 geven de zusters van Moeder Teresa (Missionarissen van Naastenliefde) de catechese in Rotterdam. In de tweede helft van 2013 is deze catechese in ‘s-Hertogenbosch gestart en in 2016 ook in Sittard (zie verder onder Locaties).


Reacties

Geschiedenis — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *